Hapa Collaborative worked with DIALOG as campus planner and landscape architect for the University of Victoria’s master plan update, which envisions opportunities for future growth and enhancement of the campus public realm, now over 50 years old. Defined primarily by the circular Ring Road within a fantastic natural environment, the update specifically looks for a series of short term and long term strategies to modernize the original plan without compromising the fundamental principles of walkability, compact communities and enhanced natural environments.

Our early work included provision of open house materials, workshopping with DIALOG and the campus Steering Committee, site analysis and inventory of the campus public realm. This work informed our strategies for open space enhancements, multi-modal circulation, and ecological improvements throughout the campus.

Role
Landscape Architect
With
DIALOG
Client
University of Victoria
Completion
2016
Awards
2016 PIBC Silver Award of Excellence

University of Victoria - Sections

 

UVic Vignette

University of Victoria - Sections

University of Victoria - Sections