Hapa Collaborative is currently completing design for the new Engineering Student Centre that will be a new hub of student life for the undergraduate applied sciences faculty.

Currently the courtyard is the domain of The Cheeze, an existing student building and a former dairy barn, and the surrounding courtyard is amorphous and confusing to navigate. The design is meant to accommodate pedestrian traffic through the courtyard while providing space for student run events, with strong connections between indoor and outdoor space.
The design explores means of responding to the subversive element of engineering student culture, offering a place for students to co-opt and manipulate features in the landscape. Hapa is developing several design concepts using paving, planting and site furnishings to integrate the courtyard public realm into a larger Applied Science precinct all within the framework of the University Campus Design Guidelines. 

Role
Landscape Architect
With
Urban Arts Architecture
Client
University of British Columbia Properties Trust
Completion
2014

ESC1
ESC2

ESC3

ESC4
ESC5

ESC6